BZS Racing Parts geschiedenis

Het bedrijf: B.Z.S. Racing Parts

B.Z.S. Racing Parts is een bedrijf dat al meer dan 30 jaar bestaat en ook is ontstaan uit de motorsport. In de begin jaren vooral actief als tuning specialist voor cross motoren en later, door onze specifieke kennis van metaalbewerking, gaan specialiseren als toeleveringsbedrijf voor de bromfietsgroothandel. Daarbij moet gedacht worden aan producten zoals chromen achtervorken voor de toen populaire Honda MT/MB en achtervorken voor de Puch Maxi en Tomos alsmede diverse accessoires voor de toen populaire Citta Gilera bromfiets.

Framebouw is momenteel het belangrijkste onderdeel binnen B.Z.S. Racing Parts. Door de opgedane kennis van materiaal en de sport is B.Z.S. Racing Parts in 2009 begonnen met de productie van frames voor de motorcross. Deze eerste frames zijn hoge frames voor de Honda CRF 150 die speciaal in opdracht van V.H.S. motors in Geldrop door ons gebouwd worden. Tevens maken wij wegraceframes en frames t.b.v. klassieke motoren. De frames worden vervaardigd van hoogwaardig chroom molybdeen staal en op vakkundige wijze gelast.

Voor verdere informatie over de framebouw verwijzen wij u graag naar de keuze framebouw in de keuzebalk aan de bovenkant van site.

Vanaf 1995 zijn wij accessoires voor custom motoren gaan maken voor de groothandel en importeurs. Een van onze grootste opdrachtgevers en nu nog steeds klant van B.Z.S. Racing Parts hierin is de firma Ledrie Sales, specialist op het gebied van lederen zijtassen en chroom accessoires voor de custom bike’s.

In dezelfde periode startten wij met het produceren van kart accessoires en in een later stadium veel producten voor quad racing, onder andere aluminium nerfbars, bumpers en grab-bars. Dit gebeurd veelal voor de firma Schuurman B.V. waar deze producten onder de naam Goldspeed worden verkocht.

Tevens beschikken wij over een uitgebreid machinepark waardoor wij de meeste werkzaamheden binnen ons eigen bedrijf kunnen doen en tevens diverse werkzaamheden (kogelpolijsten & glasparelen) voor derden kunnen verrichten.


Deel deze pagina
Facebooktwitter