Gebben Kreidler 50cc cross

  • BZS Racingparts Gebben Kreidler Frame
  • BZS Racingparts - Gebben Kreidler Serie
  • BZS Racingparts - Gebben Kreidler Frame
  • BZS Racingparts - Gebben Kreidler Las

Classic frames: Gebben Kreidler 50cc cross

Andre Gebben de zoon van een motorhandelaar uit Rouwveen begon na een verschillende motorfietsen te hebben gereden in de winter van 68-'69 een eigen motor te bouwen en het resultaat was de Gebben Kreidler.
Na het behalen van vele overwinningen werd de vraag naar zijn machines steeds groter en werd er in serie gebouwd aan de Gebben Kreidlers.
Ieder had zo zn taak vader Gebben zorgde voor de financiele armslag, de technische man die werd aangetrokken was Klaas Knoll bekend in die tijd van de K.K. cylinders voor de extra pk's, en Rieks van der Wal die zorg droeg voor de afbouw van de machines en later bekend werd als frame bouwer met zijn produktnaam RiWa.
In de tijd tussen 1972 en 1985 waren de gebben kreidlers wel de meest voorkomende in de 50 cc klasse.
Het frame waarvan U hier de foto's ziet is een frame wat wij gebouwd hebben in opdracht van Dick Baan die nu verschillende rijders onder zich heeft en op de circuits verschijnen met deze iets aan gepaste Gebben Kreidler.

Deze replica's worden door B.Z.S. Racing Parts nagebouwd uit hoogwaardige chroommolybdeen buis (25CrMo4). Het laswerk gebeurd TIG met speciale lasdraad. Deze frame's zijn exclusief voor dhr Baan gebouwd volgens zijn specificatie's

 
 
 

Deel deze pagina
Facebooktwitter